Ze Kwamen Naar Buiten Om Hun Bos Weer Op Te Bouwen 👇

Benieuwd hoe ik dit meesterwerk heb gemaakt?

Bekijk hieronder de FAQ, waar ik al je vragen beantwoord!

Ik maakte dit stuk in 2022 in mijn studio in Hoogstraten als onderdeel van de collectie “Signs of Hope/Symbols of Unity.”

Ik heb boomschors (van bomen die zijn aangetast door schorskevers) en gemengde materialen op MDF gebruikt.

JAZEKER…

Ik wilde al jaren werken met de ingewikkelde patronen die schorskevers achterlaten, maar ik had nooit de materialen.

Toen ik mijn broer hielp hout hakken, had ik ineens al deze prachtig ingekerfde schors, en zo kreeg ik het idee voor dit stuk.

Wat me uiteindelijk aanzette om te beginnen, was een citaat van Raoni Metuktire, een milieuactivist en leider van het inheemse Braziliaanse Kayapó-volk:

“We ademen allemaal dezelfde lucht. We drinken allemaal hetzelfde water. We moeten de aarde beschermen, anders komen de grote winden en vernietigen ze het bos.”  

Toen ik dit voor het eerst hoorde, voelde ik een behoefte om de aarde zelf te beschermen. En om zijn boodschap te verspreiden. En zo begon het allemaal.

Duh 👇

Dit werk draagt een SUPER belangrijke boodschap voor onze generatie: we moeten nu handelen om de planeet te beschermen. Dus, het is niet alleen mooi. Het is ook enorm betekenisvol.

Als je van dit werk houdt en het wilt hebben...

...stuur me dan een e-mail met de naam van het werk in de onderwerpregel. Ik zal zo snel mogelijk antwoorden om de prijs te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Klinkt goed?

En als ik jou was, zou ik opschieten. Dit is een uniek stuk. En als het weg is, is het voor ALTIJD weg.

P.S.

Als dit werk niet helemaal jouw stijl is, geen zorgen 😉 — bekijk mijn andere werken hier!